Hvad er yin yoga?

Begrebet yin yoga opstod i 1980’erne, så en relativ ung gren af yoga

Som yin yoga instruktør får jeg ofte spørgsmålet: hvad er yin yoga? Yin yoga er en groundende og meditativ yogapraksis, som handler om at komme ned i gear, være langsom, blid, stille, nærværende og ”yin”. Med den travle livsstil mange af os har i dag med masser af yang (krævende jobs, lange dage foran computeren, mange bolde i luften, larm, familielogistik, osv) – er yin yoga’en et kærkomment pusterum, som rigtig mange har stor gavn af.

I yin yoga arbejder vi med lange dybe og blide stræk, som holdes i 3-7 minutter. Strækkene styrker og smidiggør vores bindevæv, sener og led. Øvelserne styrker samtidig vores meridian-system altså de energibaner, der løber rundt i hele kroppen. Ved at stimulere ”flowet” i disse baner, hjælper vi os selv til øget fysisk sundhed, følelsesmæssig balance og mental klarhed. Nøjagtig som i akupunktur. Så man kan sige, at yin yoga er en slags nåleløs akupunktur.

Her i LADEN benytter vi gerne udstyr som yogablokke, pøller, puder eller yogabælter. Alt udstyr findes i lokalet.

YIN YOGA ER FOR DIG, DER:

Lyder ovenstående som dig, anbefales du følgende hold:

“Jeg er så glad for at komme til yin yoga hos Mette hver mandag og kan begynde at mærke effekten på min krop. Det er simpelthen så dejligt at kunne mærke, at min krop arbejder med mig. Jeg glæder mig til at nyde flere stille og berigende timer i LADEN”

Majken, Yin Yoga & Ro

HVAD ER HATHA YOGA?

Hatha yoga er en over 3000 år gammel indisk træningsform for både krop og sind

Det er den mest traditionelle og udbredte form for yoga, som de mange andre yoga-arter tager udgangspunkt i.

Undervisningen indeholder en række klassiske yogastillinger og stræk udført i et roligt tempo typisk med små pauser mellem stillingerne. Typisk vil en hatha yoga praksis også indeholde meditation og åndedrætsøvelser.

Bonus info: Ha og tha betyder henholdsvis sol og måne. Det repræsenterer modsætningerne i os – ro/uro, stilhed/larm, svaghed/styrke, det feminine/det maskuline, osv. Kort sagt Yin og Yang. Grundlæggende handler al yoga om at forene og balancere alle disse modsætninger.

Hatha Yoga er for dig, der:

Er ovenstående dig, vil følgende hold være de rigtige for dig:

Hvad er pilates?

Pilates er et mere end 100 år gammelt træningssystem udviklet af tyske Joseph Pilates

Pilates er effektive og målrettede øvelser, der udføres i et stille og roligt tempo. Det er smidigheds- og styrketræning, der har særligt fokus på hele kropskernen – altså mavemuskulatur, lænd, bækken og hofter. For at understøtte øvelserne guides du i din vejrtrækning hele vejen gennem timen. Det gør samtidig, at undervisningen bliver næsten meditativ, da tankerne ikke flyver.

Øvelserne foregår typisk siddende eller liggende, og vi bruger af og til forskelligt udstyr som små redondo bolde, massagebolde eller foamroller.

PILATES ER DET RIGTIGE VALG FOR DIG, DER:​

Kan du nikke genkendende til ovenstående, anbefales du følgende hold:

”Jeg får styrket mine core-muskler og har mindre ondt i lænd og skuldre, efter jeg er startet til pilates. Samtidig føler jeg mig mere smidig og har en bedre kropsfornemmelse. Og så elsker jeg hyggen og ”mig-tiden”

Bente, Godmorgen Pilates